Újévi köszöntő:

Kedves Nagylakiak !


Az újév az a pillanat, amikor egyszerre kavarognak lelkünkben múltunk történései és jövőnk vágyai.

Felidéződnek az óév fontos eseményei. Olyanok, amelyekre boldogsággal emlékszünk vissza, de olyanok is, amelyek szomorúsággal töltenek el bennünket.

Születések, temetések; esküvők, válások; egészség és betegség, jó és rossz döntéseink; sikerek és kudarcok kavarognak bennünk – a múltba rögzülve – visszavonhatatlanul.

Ugyanakkor ez az a pillanat, amikor képletesen a jövőnk kapujában állunk.

A legnagyobb kérdés ilyenkor az, van-e elég erőnk és bátorságunk akkora lépéssel belépni ezen a kapun, hogy az új év, a megújulás éve lehessen életünkben.

Ha tanulva mások és a saját magunk hibáiból; felelősséggel, józan ésszel, tiszta hittel és sok-sok becsületes munkával, jó irányba tudjuk kormányozni saját magunk, családunk, községünk és nemzetünk sorsát, akkor boldog évünk lesz 2019.

Hiszem, hogy megvan bennünk az elszántság, az erő és a bátorság ehhez.

Kívánom hát, hogy a 2019-es esztendő, hozza el mindannyiunk életébe a biztonságot és a várt megújulást.

Nagylak Község Önkormányzat Képviselő Testületének nevében eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok.


Téliesítés:

A közelgő hideg idő érkezése kapcsán nagyon fontos feladat, hogy a vízórák a lefagyás ellen legyenek bevédve. Az elmúlt télen 4 – 6 darab mérő óra fagyott el a községben, amelynek során a tulajdonost 15.000 – 16.000 Ft-os kár érte, ezen felül természetesen az elfolyt víz árát is meg kellett téríteni. Kérem gondoskodjanak az ezzel kapcsolatos teendők ellátásáról. Egyedülálló lakóinknak segítséget nyújtunk a védekezésben, amennyiben ezt kérik jelezzék a 62/279-140-es telefonszámon.


Tüdőszűrés:

A betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló vizsgálat keretében tüdőszűrésre kerül sor Nagylak községben.

Időpontok: 2019. január 02. Szerda 9.30 – 14.30

2019. január 03. Csütörtök 9.30 – 14.30

Helyszín : Művelődési Ház parkolója

Fontos információk:

40 éves kor felett a vizsgálat évente egy alkalommal, beutaló nélkül térítésmentesen vehető igénybe

40 éves kor alatt a megelőző célú vizsgálat díja : 1700 Ft

Alkalmassági vizsgálat díja : 1700 Ft

A 40 év feletti biztosítottak részére az évente egy alkalommal igénybe vehető vizsgálat kizárólag nagylaki állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezők esetében végezhető el. Térítési díj kiegyenlítése a szűrőbuszon lehetséges. A szűrésre jelentkezők a TAJ kártyájukat, lakcímkártyájukat és személyi igazolványukat szíveskedjenek magukkal hozni.


Emlékeztető:

Szakember bevonásával szeretnénk megvalósítani azt hogy heti 1 alkalommal 2 órában helyben itt Nagylakon azoknál, akik agyvérzésen estek át vagy sklerosis multiplexet illetve parkinson kórt diagnosztizáltak mozgásfejlesztő foglalkozást biztosítsunk . Letapadt izmok, görcsös végtagok – a szakember tud önöknek segíteni. Azokat is szívesen látnánk, akik csak egyszerűen tenni szeretnének valamit az egészségük megőrzése érdekében. Jelen időszakban az igények felmérése történik, ezért biztatom önöket arra, hogy éljenek a lehetőséggel, vegyenek részt a foglalkozásokon. Már 1-2 fő esetében is elindítjuk a programot. Kérem jelentkezzenek a 62/279-140-es telefonszámon.

 

Zumba:

Az év utolsó napjai jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy többlet kilókat szedjen magára az, aki egyébként is erre hajlamos. Ezért kezdjük már az újév első napját mozgással. 2019. január 1-én 18.00 órától a Művelődési Házban zumba edzés. Ahogyan megígértük továbbra is ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk.

Nagylak, 2018. december 28.

Locskai Zoltán
polgármester