Nyugdíjasok figyelmébe

Nagylak község önkormányzata kiemelt figyelmet kíván fordítani a lakók rendszeres mozgási lehetőségének megteremtésére. Ennek keretében szerveztük meg a „Mozgás éjszakája” programot, amelyben kerékpározás és tánc szerepelt. A „Zumba” már több mint 1 esztendő elteltével is népszerű és heti rendszerességgel kerül megtartásra. A részt vevők létszáma pedig nem csökken. Szintén heti rendszerességgel kerül megtartásra a jóga edzés. A közel jövőre vonatkozóan szeretnénk megcélozni a nyugdíjas korosztályt és azokat, akik betegségből eredően mozgásfejlesztésre szorulnak. Szakember bevonásával szeretnénk megvalósítani azt, hogy heti 1 alkalommal 2 órában helyben itt Nagylakon azoknál, akik agyvérzésen estek át vagy sklerosis multiplexet, illetve parkinson kórt diagnosztizáltak mozgásfejlesztő foglalkozást biztosítsunk. Azokat is szívesen látnánk, akik csak egyszerűen tenni szeretnének valamit az egészségük megőrzése érdekében. Jelen időszakban az igények felmérése történik, ezért biztatom önöket arra, hogy éljenek a lehetőséggel, vegyenek részt a foglalkozásokon. Kérem jelentkezzenek a 62/279-140-es telefonszámon és a részt venni szándékozók számának függvényében elindítjuk a programot.

Tűzifa vásárlása

A hideg idő beálltával – a korábbi évekhez hasonlóan – nagy valószínűséggel alkalmi tűzifa árusok jelennek meg a község területén. Tanuljunk a korábbi esetekből és kérem önöket, hogy bemondásra, ellenőrizetlen mennyiségű tüzelő anyagot ne vásároljanak. Sajnos a korábbi években ennek elmulasztása miatt egyes idős lakóinkat jelentős anyagi kár érte. Amennyiben ismeretlen személy tüzelőt kínál megvételre, úgy kérem jegyezzék fel a gépjármű rendszámát és azt továbbítsák az önkormányzat felé.

Tűzgyújtás

A helyi rendeletben meghatározott anyagok nyílt téri égetésének befejező időpontja 2018. november 30. Kérem önöket, hogy ennek megfelelően gondoskodjanak a képviselő testület által meghozott határozat betartásáról.

Nagylak, 2018. november 27.

Locskai Zoltán
polgármester