Csigatészta készítése

2018. november 24-én a „Szórakozz a nagyival” programsorozat következő rendezvényén megtanulhatjuk a csigakészítés fortélyait. A gyerekek ezúttal is főszerepet kapnak, ezért várjuk őket nagy szeretettel. Az idősebbeket pedig azért, hogy átadják számukra ezt a tudományt. Kérjük azok jelentkezését, akik fa csigakészítő eszközzel rendelkeznek és erre a napra kölcsön tudják adni a gyermekek részére. Szíveskedjenek hívni a 62/279-140-es telefonszámon és azonnal megyünk érte. Köszönjük!

Illegális kutak helyzete

A Nemzeti Agrár Kamara törvénymódosító javaslata már az Országgyűlés előtt van, amelyben a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárás határidejét 2020. december 31-ig történő meghosszabbítása szerepel. A döntés megszületését követően részletes információval látjuk el lakóinkat.

Emlékeztető

Ahogyan azt korábban jeleztük hetente szerdán 17.00 – 19.00 óra között ingyenes jogi tanácsadás indult el a volt iskola könyvtári termében. Várja önöket Dr Nagy Emese ügyvéd. Kérem éljenek a lehetőséggel.

Gyógyszertár helyben

2018. október 10-én fiók gyógyszertár megnyitására került sor Nagylakon. Nyitva tartás munkanapokon 09.00 – 12.00 óra között. Az időpont alkalmazkodik a háziorvos rendelési idejéhez, ezért a recept felírását követően azonnal hozzájuthatnak az adott gyógyszerhez. Rója Zoltán gyógyszerész úr mindenben segít önöknek.

Kertek felajánlása

A megtermelt javak betakarítása megtörtént és egyben kiosztásra is kerültek. Bízunk benne, hogy a közfoglalkoztatottak munkájának köszönhetően hozzá tudtunk járulni az anyagi kiadásaik mérsékléséhez. Hack Románné, Oravecz Józsefné, Hábel Béla és Lehoczki Zoltán biztosította a vetemények helyét, amely nélkül a programot nem tudtuk volna megvalósítani.

Nagylak, 2018. november 20.

Locskai Zoltán
polgármester